Pączki z serka homogenizowanego

Kto nie lubi słodkości? Na pewno jest Was niewielu. Ja osobiście znam tylko jedną taką osobę, oczywiście w ramach wyjątku od reguły.
Na nasze łasuchowe nieszczęście, przygotowanie pysznych deserów zazwyczaj wymaga czasu. Jednak nie tym razem. Chcę Wam zaprezentować przepyszne pączusie, które zrobicie dosłownie w chwilkę. Ze względu na swój smak równie szybko znikają z talerza. Polecam!

Pączki z serka homogenizowanego


Składniki:

  • 1 opakowanie serka homogenizowanego (140-150g)
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru pudru
  • tłuszcz do smażenia
  • cukier puder do posypania
Serek wymieszać z jajkami na gładką masę, dodać mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia. Ponownie wymieszać.
Ciasto kłaść małą łyżeczką namoczoną w tłuszczu na rozgrzany olej. Smażyć aż się zarumieni z obu stron. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.

Podczas smażenia należy uważać, aby olej nie był za gorący. Może to spowodować, że pączki szybko się z wierzchu zarumienią a środek pozostanie półpłynny. Dodatkowo przy zbyt wysokiej temperaturze pączki mogą po prostu pękać. 

W ostatnim czasie te niesamowite pyszności robię z podwójnej porcji składników. Po prostu nie ma sensu się rozdrabniać, ponieważ znikają szybciej niż nadążam je smażyć. A tak to istnieje choć szansa na to, że i mi się uda ich spróbować.

Chwilka pracy, ogólnodostępne składniki i świetny deser gotowy!!!



1 komentarz:

  1. Przepis jak znalazła tym bardziej, że lada dzień będzie tłusty czwartek. Pączki mimo filuternych rozmiarów prezentują się smacznie. Musze wypróbować Twój przepis bo takich pączków jeszcze nie jadłam i czas najwyższy to zmienić :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Wilki Cztery , Blogger