Sos czosnkowy
Macie w swojej kuchni taki przepis, z którego korzystacie przynajmniej raz w tygodniu? A może jakiś ciekawy dodatek do posiłków, bez którego nie wyobrażacie sobie niektórych dań? U nas tą rolę odgrywa przepyszny sos czosnkowy, o który najgłośniej dopomina się zazwyczaj moja młodsza córka. Idealny do domowej pizzy, kurczakowych kąsków czy innych mięs. Jego uniwersalność gwarantuje, że będziecie go robić zaskakująco często. A dodatkowo proste wykonanie nie odstraszy nawet największych laików kulinarnych.
Składniki:
- 3 ząbki czosnku
- opakowanie jogurtu naturalnego (150ml)
- dwie łyżki majonezu
- łyżka ziół prowansalskich
Ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z majonezem, jogurtem i ziołami.
Sos gotowy!!!
Przyznacie, że to bardzo szybki i prosty sposób na urozmaicenie tradycyjnych dań. A efekt jest naprawdę smakowity.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz